Guide: Lej dit hjem ud på Air bnb

Sådan lejer du dit hjem ud på Air bnb

For et par uger siden fortalte jeg på min INSTAGRAMPROFIL, at vi endnu engang lejer vores hus ud på Airbnb.

Vi gjorde det et par gange sidste år, og har også lejet huse og lejligheder i bl.a. Thailand med stor succes.

Derfor åbnede jeg op for en spørgerunde via Instastory på Instagram, hvor over 96 % af jer gerne ville læse mere om konceptet bag Airbnb. Hold nu op. Det VÆLTEDE ind med spørgsmål fra jer!

Vi er helt vilde med Air bnb herhjemme og vil hjertens gerne dele ud af vores endnu sparsomme, men forhåbentligt brugbare, erfaring som helt almindelig børnefamilie på Air bnb.

Jeg svarer helt fra hjertet i dette indlæg og håber I kan bruge svarene på jeres vej eller på kommende rejser.

Spørgerunde fra Instagram

Har I selv prøvet at booke et hus via Airbnb? 

Ja. Bl.a. DETTE lækre hus i Thailand og et par lejligheder midt i Bangkok. Dejligt med ekstra plads når man har børn med, det er ofte sparsomt med plads, når man bor på hotel. Kan specielt anbefales hvis I skal rejse langt og alle mand har jetlag!

Hvad gemmer I væk? 

Alle værdigenstande! Vi har ikke så meget af værdi i huset generelt, men ALT, hvad der har værdi for os, gemmer vi væk.

Hvad får man i betaling? 

Man sætter selv en dagsleje. Vi lejer overetagen af vores hus (130 m2) ud for 1000-2000 kr. om dagen. Man må tjene 28.000 skattefrit om året.

Denne gang lejede vi huset ud i 11 dage.

Bruger I det når I rejser væk?

Vi lejede vores hus ud, da vi var i Thailand sidste år. Desværre kun en uge ud af fire.  

Er det ikke grænseoverskridende at andre bor i jeres hjem? 

Vi kan godt lide tanken om at åbne vores hus op og være værter for andre mennesker fra andre steder i verden. Vi har selv fået fantastiske oplevelser af at bo gennem Airbnb. Det er langt mere personligt og hyggeligt end et hotel.

Vi fjerner de mest personlige genstande, tøj og billeder, så for os er det bare gæster, der betaler for at bo i vores hus.

Fjerner I værdigenstande? 

Alle værdigenstande, stofpuder, yndlings vaser og skrøbeligt porcelæn. Herudover børnenes yndlings legetøj og alle ting på badeværelset.

Hvad hvis noget går i stykker? 

Læs reglerne på Airbnb HER. Derudover er det en god ide at tage fat i sit forsikringsselskab og høre ang. indboforsikring m.m.

Har I haft dårlige oplevelser? 

Ikke en eneste. Man passer bedre på andres hjem end på et hotelværelse.

Hvor lang tid tager det at forberede?

Det er et kæmpestort arbejde at flytte en hel familie med to små børn. Vi afsatte 4 hele dage to mand denne gang. ALT skal rengøres, pakkes ned og ryddes op. Måske vi burde rengøre skuffer og skabe noget oftere, så det ikke kun er, når vi lejer huset ud.

Men følelsen af at have ryddet op i hver en lille krog af sit hjem bagefter er fantastisk.

Hvor stort er jeres hus? 

Vores hus er 260 m2. Men vi lejer kun overetagen ud og bor selv i underetagen.

Ligger det tæt på Århus C? 

Vores hus ligger 3 km. fra Århus C. 8 min. på cykel fra Magasin og har bus i baghaven (bag vores hæk) direkte ned til byen. Her er tæt på indkøb, legepladser, motorvej og huset ligger indenfor ringvej 2.

Hvor har folk deres ting i jeres hjem? 

Vi rydder alle badeværelsesskabe, halvdelen af vores klædeskab og lidt plads på børneværelserne i børnenes skabe til vores gæsters tøj og pakkenelliker.

Hvad tjener man på det? 

Det afhænger af dagslejen. Man må leje sit hus ud max. 70 dage om året og tjene 28.000 skattefrit. Læs specifikke regler HER!

Hvad hvis folk fotograferer i jeres hjem? 

Tja. Vores hjem ligger alligevel på nettet og i diverse magasiner. Der er sågar optaget en reklamefilm i vores hus. Vi har fjernet alle private fotos, så for os er det bare 4 vægge.  Desuden har vi mødt stor respekt omkring vores hus fra vores gæster. De ved jo godt, at det er vores private hjem og er mennesker som du og jeg.

Hvem har I lejet ud til?

Vi har været værter til 3 store familier og 3 mandlige atleter fra Irland. De sidste afleverede næsten vores hus renere end da vores rengøringsfirma havde været forbi med kost og spand.

Familierne har allesammen haft børn, som har stornydt at vi har bunker af legetøj, trampolin i baghaven og masser af plads. To af familierne har været danske udstationerede familier, som nu bor på Grønland og i USA.

Hvordan kan man hjælpe sine gæster? 

Vi har skrevet en lang husmanual med forskellige “regler” omkring huset, telefonnumre på os + alarmcentralen, div. brochurer over Århus, take away mad og en brandslukker og en falckkasse, så vores gæster kan føle sig trygge.

Derudover er vi i tæt dialog med vores gæster under deres ophold, hvilket vi selv var rigtig glade for i Thailand.

Kan man læse om dem, der skal bo hos jer? 

Ligesom udlejningsportalen Gomore får man informationer om de gæster, der ansøger om ens hjem med billeder og kontaktoplysninger. Derudover kan man læse tidligere anmeldelser og tilbagemeldinger på gæsterne profil.

Vi har flere gange ringet sammen med vores kommende gæster inden ankomst og fået små detaljer på plads via telefonen. En måde der også gør udlejningen lidt mere personlig og tryg for alle parter.

Inden du forlader dit hjem

 • Fjern alle private ting / værdigenstande
 • Afsæt et par dage. Det tager LANG tid at pakke ned
 • Køb et par “Air bnb” dyner, puder og håndklæder i IKEA
 • Fjern dyrt køkkengrej du ikke vil have ødelagt
 • Sæt en god flaske vin og evt. juicebrikker på køl til gæsternes børn
 • Lav en “Velkommen til vores hjem miniguide”.
 • Køb en brandslukker og aflever et “nød telefonnummer” på en god nabo, så dine lejere altid kan komme i kontakt med nogle i nærområdet. Måske er lejerne fra et andet land og kender ikke andre end jer i Danmark.
 • Læs Air bnb´s tips og tricks 

Har du signet op?

Overvejer du at leje dit hus ud eller leje en bolig på din næste rejse i enten ind- eller udland?

Læs vores tricks til at bo gratis i storbyer verden over og sign op til Airbnb HER! 

Guide nederst i indlægget, hvor du allerede optjener 250 kr. ved indmeldelsen.

Vi håber inderligt, vores indlæg har gjort jer klogere på Airbnb!?

Del dine tanker/erfaringer med os andre

Har I prøvet Air bnb? Hvilke erfaringer har I? Har I andre spørgmsmål til emnet, så smid meget gerne en kommentar! 

[sc name=”hilsen” ]

Del på

Facebook
Twitter
Pinterest

10 kommentarer til “Guide: Lej dit hjem ud på Air bnb”

 1. Hvis i kun lejer øverste etage ud – har jeres gæster så ikke et køkken og bruge eller hvordan fungerer det?

  1. Vores underetage er en komplet lejlighed med eget køkken, bad, vaskemaskine og værelser. Overetagen er det vi normalt bor i med køkken, udestue, terrasser, køkken, badeværelse, 3 værelser og stue. Så her er masser af plads i Hyggehuset! 😉 Men vi lejer det bedste ud til vores gæster og det er overetagen.

 2. Vi har brugt Airbnb 6 gange nu. De tre af gangene var i denne sommerferie. Vi har KUN gode erfaringer med det! Det er så godt. ISÆR med børn ????????
  Vi har endnu ikke prøvet at leje ud.. Det vil min kæreste ikke ????

  1. Fantastisk! Det er virkelig genialt med børn! Har I mon lejet i Danmark eller i udlandet? Vi har også kun gode erfaringer og er blevet positivt overrasket alle gange! Tak fordi du deler med os andre!

   1. Vi har indtil nu kun prøvet det i Danmark. Vi skulle have været sydpå med airbnb i år, men et bryllup midt i ferien satte en stopper for det ????
    Vi har prøvet Århus (2 gange), Svendborg, Bryrup, Sakskøbing og Maribo ???????? Vi bor selv i Roskilde ???? Danmark er faktisk et dejligt sted at holde ferie! ????

    1. Det er nemlig også genialt her i Danmark! En sød læser skrev hun lejede sit hus ud på Bornholm! Det vil jeg klart benytte mig af, når vi skal til Bornholm igen! ❤️

 3. Sjovt, hvor forskellige man er! Vi fjerner kun de ting vi alligevel bruger hver dag og skal have med hjem til forældre, når vi lejer ud – dvs. tandbørster, enkelte smykker osv. Vi har udlejet rigtig meget igennem det sidste halve år, og hver gang har bare været ren succes. Vi skifter selvfølgelig sengetøj og håndklæder ud før/efter et besøg, og tager en ekstra grundig rengøringsrunde, men derudover ændrer/fjerner vi ikke noget og har aldrig oplevet, at boet var væk eller ødelagt (7-9-13) 😉 Folk synes altid, at det er mærkeligt og endda lidt ulækkert, at vi lader fremmede sove i vores seng, men helt ærligt, det gør man jo også, når man er på hotel? Elsker airbnb og bruger nødigt andet når jeg selv er i udlandet – så hyggeligt!! 🙂

 4. Vi har lejet ud mange gange med Airbnb, og fjerne kun lige det allermest nødvendige så som smykker, sminke og andre værdigenstande, legetøj (hvis der ikke kommer børn) og ellers ikke.
  Vi fjerner ikke tøj og badeværelsesting ellers. Samlet set tager det noget tid at gøre klar men det er mest rengøring og skifte sengetøj.
  Vi har købt en masse dyner/puder og en topmadras til vores egen seng, som vi bruger når vi lejer det ud.

  Vi har også haft så fine erfaringer, de fleste forlader det pænere end det er inden.

  Vi har hus og vi skal klart have købt en nøgleboks, hvis man ikke er hjemme når de kommer. Det vil jeg anbefale. Så er det kun den der booker vores hus som får vejledningen og koden til boksen.

  Jeg synes det er en så fin tanke og gidt mod indbrud når nu man ikke selv er hjemme. Så stor huset ikke tomt.

  Vh Line

 5. Det er ganske enkelt genialt med Airbnb. 1. december tog vi afsted til New Zealand, 2 voksne og 2 børn. Der var kun booket de første 2 dage ved ankomst i Christchurch, og Juledage i Auckland… ellers var det bare at sætte sig ved computeren aftenen før vi kørte videre til næste destination. Klikke af i de krav vi havde og så dukkede der de muligheder op der var. FANTASTISK. Vi boede 10 steder på 1 mdr. på NZ… og dermed kom tæt på folket.

  Jeg ville gerne ha set din blog inden vi tog afsted – for vi var ikke så modige at booke Airbnb da vi rejste videre til Thailand. Men det husker vi til næste gang 😉

  OG – vi lejede vores eget hjem ud hen over julen. En rigtig fint oplevelse også!

 6. Pingback: 10 ting I spørger mest til på Instagram - Sabinas Verden

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg på siden
Kvinden bag SabinasVerden

Mit navn er Sabina Haysen, jeg er 40 år, mor til to og tidligere folkeskolelærer.

Jeg er iværksætter, kreativ ildsjæl, contentcreator, influencer og instagram rådgiver.

Jeg har gennem de sidste 8 år eksekveret mere end 500 kreative kampagner og lever i dag bl.a. af at rådgive mine kunder i Instagram på den anden side af bordet.

Sabinasverden har siden 2016 været en af Danmarks største kreative blogs og er i dag udvidet med en webshop med sætterkasser i træ.

Dyk ned i små guides til DIY-projekter, rejser, makeovers og inspiration til alle årets sæsoner.

Lad dig inspirere – gør ideerne til dine egne – lad magien starte.

Mest læste
DIY VIDEOS