Jeg overvejede at ringe til Go´ Morgen Danmark!

Annonce for Dymostol 

I mit arbejdsskifte fra folkeskolelærer til selvstændig for knap 3 år siden har min krop haft svært ved at følge med. Den har faktisk råbt om hjælp i knap 2 år!

Jeg gik fra at stå op, bevæge mig alle 37 arbejdstimer og faktisk aldrig sidde stille som underviser. Fra den ene dag til den anden blev jeg en stillesiddende kontormus på min spisebordsstol midt i min stue.

Jeg skrev mails, artikler, blogpost, lange korrespondancer med mine kunder, redigerede billeder og sad foran skærmen eller arbejdede på min iphone 90 % af min arbejdsdag.

Det er ligesom der, min virksomhed og min indtjening befinder sig!

Allerede efter 8-9 måneder begyndte jeg at få store smerter i højre side af nakken og snurren i højre arm. Min arbejdsstilling var dengang ved køkkenøen, i en togvogn eller ved spisebordet som her 30-40 timer om ugen.

Ved I, hvor mange kilo mit hovede vejer i denne stilling? Få det skræmmende svar HER!

Min krop råbte om hjælp, men i en lille enkeltmandsvirksomhed var der kun mig til at løse alle opgaver. Og de væltede ind sammen med det ene migræneanfald efter det andet. Jeg endte med at måtte sætte mit liv på pause.

Jeg blev faktisk ret bange for livet – læs 72 timer i helvedet!

Sådan startede mit 1,5 år lange forløb, som i korte træk ser sådan ud.

 • Jeg har været sygemeldt med nakkesmerter og hertil stressrelaterede symptomer
 • Jeg har på daglig basis taget smertestillende
 • Jeg har været til fysioterapeut(er!), massører, kiropraktorer, nakkekirug, i MR-scanneren og brugt så mange timer og penge, at jeg er holdt op med at regne efter! I nogle perioder var jeg afsted 3 gange om ugen. En dyr fornøjelse!!
 • Det værste er de mange uger, jeg ikke har kunnet tage mig af min familie og mine egne børn. Det gør næsten ondt at skrive det – men det var mit liv i store dele af 2018!

Min mor spurgte tilfældigt til min arbejdsstilling og dengang ændrede jeg flere elementer i mit arbejdsliv. Den kloge kone sagde:

 1. Anskaf dig en computerskærm. Skærmen skal passe til din højde og indstilles, så du ikke belaster nakken.
 2. Husk pauser og bevægelser. Jeg knoklede igennem i starten og holdt meget sjældent pause i løbet af dagen! Frokosten blev indtaget foran computeren i samme stilling.
 3. Anskaf et hæve- og sænkebord.
 4. Ændr stilling. Den næste stilling er den bedste! Anskaf dig en god arbejdsstol.

Og lige præcis der kommer min nye kontormakker fra DYMAMOSTOL ind i billedet.

Jeg har denne InCharge model som de fleste af os nok har set hos vores læge, kiropraktor eller frisør. Måske i ungernes institution? Alle stole fra DYNAMOSTOL er ergonomiske korrekte, så du sidder korrekt med bækken og ryg og tvinges til at holde din ryg i en opret position. Det er mildest talt umuligt at sidde forkert på den.

Prisen er den samme som blot 4-5 af mine behandlinger ved kiropraktor, så stolen er hurtigt tjent ind.

Især hvis din arbejdsgiver lader dig prøve en stol GRATIS i 14 dage, hvis du ligesom mig vil gøre noget mod din dårlige arbejdsstilling. Den er virkelig behagelig at sidde på!!

Læg mærke til stakken af bøger på mit skrivebord. Det er en lille hemmelig DIY, som fungerer ganske fint for mig. Det vigtigste er, at skærmen er placeret, så din nakke og ryg ikke er belastet. Din næse skal cirka placeres ud for midten af skærmen som her.

Kan I se en forskel?

5 små ændringer har fået smerterne til at forsvinde 9 ud af 10 dage.

 • Ny arbejdsskærm
 • Ny arbejdsstol fra DYMAMOSTOL – du tilmed kan bevæge dig på. 
 • Bevægelser i løbet af dagen 
 • Skiftende arbejdsstillinger  
 • ALDRIG arbejde i tog, på cafe og ved spisebordet! 
 • A L D R I G ! 

Læs også: Børn får skader af at bruge skrme!

Brug af iphone – pas på din nakke

Derudover kommer mit forbrug og arbejde på min iPhone. Artiklen “Har du iphone nakke? har virkelig gjort indtryk på mig. 4 bowlingkugler på ens nakke eller 210 stk. iphones!

Tænk hvilken belastning vi udsætter vores nakke for i dissse skærmdage!

Mine daglige smerter har udelukkende skyldtes dårlig arbejdsstilling, og jeg har været SÅ tæt på at kontakte Go´ Morgen Danmark for at bringe debatten ud i det offentlige rum og advare andre, der dagligt sidder foran skærmen i 30-40 timer/ugen.

Budskabet er nu landet her på sitet. Spred det og få ændret de små ting i hverdagen! Gid jeg havde været opmærksom på min arbejdsstilling, da jeg startede som selvstændig for knap 3 år siden.

Tak til min kære mor for at bringe emnet på banen. Ellers sad jeg i hvert fald ikke på min dejlige arbejdspind og endelig er back in business for fuld damp igen!

Tænker du over, hvordan du sidder på din arbejdsplads?  Har du arbejdsstol og arbejdsskærm på dit kontor? Har du tips og tricks, vi andre må få del i?

Skriv meget gerne en kommentar og lad os hjælpe hinanden!

[sc name=”hilsen” ]

Del på

Facebook
Twitter
Pinterest

6 kommentarer til “Jeg overvejede at ringe til Go´ Morgen Danmark!”

 1. Hej Sabina 🙂
  Dejligt at læse at du har fundet en metode til at komme smerter til livs 🙂 Jeg læser til fysioterapeut og er færdig til januar. Jeg bliver dog en smule ked af at læse “hvor mange kg man belaster sin nakke med”, da dette ofte fører til at man kan blive bange for at belaste sin nakke (eller andre dele af kroppen, f.eks. ryggen). Ikke at arbejdsstillinger ikke er vigtige – det er de! Helt sikkert! Men kroppen er fantastisk, kroppen er utrolig til at tilpasse sig, og det er også derfor vi ser styrkeløftere løfte ufatteligt mange kg. Fordi de lige netop styrker og træner kroppen, så den kan holde til den belastning man udsætter den for. Det samme gælder for nakken 🙂 Jeg er enig i, at hvis man sidder for længe i den samme stilling, så får man ondt. Men løsningen er nødvendigvis ikke at man aldrig nogensinde må sidde i den stilling igen. I disse år, kommer der heldigvis større og større fokus på at huske at holde pauser, huske at skifte stilling (hæve bordet, sænke bordet, ændre stolens indstilling) fordi der ikke er en arbejdsstilling der er den bedste, men det er den næste arbejdsstilling der er den bedste (med en opfordring om at huske at ændre arbejdsstilling).
  Derfor håber jeg at disse få ord giver stof til eftertanke. Min største bekymring er i hvert fald de ord man vælger at bruge for ikke at skabe frygt for at bevæge sig og frygt for at belaste kroppen – for kroppen bliver kun stærkere af at blive belastet – og frygt bidrager desværre til rigtig mange uhensigtsmæssige overbevisninger og et følge af ikke at turde belaste eller bevæge kroppen i den retning.

 2. Du er heldig, at få hjælp i tide. Jeg var ansat i en lille virksomhed som bogholder. Men havde også andre opgaver eks tlfsælger når sælgerne var optaget. Jeg bad flere gange om hjælp, følte mig helt stresset på jobbet, havde ikke lyst til at komme på arbejde osv. Lægen sygemeldte mig, da jeg havde smerter i hele højre arm (tastearbejde) men arbejdsgiver kunne ikke undvære mig, så han accepterede ikke sygemelding. Men sendte mig til kiropraktor som ikke kunne hjælpe mig, her var udmeldingen at jeg skulle passe på, da det kunne sætte sig kronisk. Chefen accepterede tilsidst sygemeldingen. I dag kan jeg “kun” arbejde 6 timer ugentligt og er i flexordning. Og ansat i min mands firma, så jeg kan sove på hjemme på de dårlige dage. Jeg har smerter 24/7 og skal planlægge alt hvad jeg vil lave, i dag, i morgen og hvad jeg lavede i går. Dette gælder også diy, haven, madlavning osv. Så vær glad for at du kan klare alting, uden at vente på at manden kommer træt hjem, for at få hjælp… god weekend til jer alle

  1. Kære Jeanette. Pyh ha. Sikke en omgang du har været igennem, og sikke en usympatisk chef, du havde! Hvor er jeg ked af at høre, at dit forløb endte sådan! Det er da lige før man får lyst til at sende din sag videre i systemet! Jeg føler mig også heldig og håber på at have sat fokus på området, så vi forhåbentlig med tiden kan advare og guide andre med samme problematik og konstante smerter grundet dårlig arbejdsstilling! De bedste hilsner Sabina

 3. Jeg er lige nu studerende og jeg kæmper en kamp for at få ledelsen til at anskaffe os bedre stole og borde, det er så hårdt for min nakke og ryg, og fys regningerne ligger på cirka 1500 i måneden. Jeg prøver at holde mig igang og få mig rettet op, men hvor er det ærgerligt at have mobilnakke som 23 årig ????

  Tak for at du belyser så vigtigt et emne, mod en ny folkesygdom

 4. Det glæder mig at læse om dine erfaringer, og at du ønsker at dele dem.
  Nogle ting er fællestræk, andre ting er hvilke midler der fungerer for en tænker jeg.

  Selv har jeg haft meget store problemer med min nakke, hvilket har givet alt fra svimmelhed, koncentrationsbesvær, zigzag mønstre for øjnene og migræner jeg erindrer som værende varende i mere end et år nærmest i konstanthed. Men jeg er ret stædig – på godt og ondt. I alt over 10 år med fuld ignorance på emnet(!)

  Dog nu stadig på at gøre det, som giver mig fagligt styrke, men primært fokus på min livskvalitet helt privat.

  Jeg droppede kontorstolen for 6 år siden, og selv om er it konsulent, så står jeg op 4.5 dage ud af 5 arbejdsdage, fordi jeg ikke ønsker at sidde ned. Benene er aldrig trætte 🙂
  Løb og styrketræning (som nu er klatring) giver mig den rette styrke og trivsel, samt holder problemerne på afstand – for min fjende har ikke bare glemt mig.

  Jeg ønsker dig alt god trivsel foetat.

 5. Åh, den stol har jeg set i et andet opslag! Den er perfekt og ville også være super til når jeg sidder og tegner, men prisen kan jeg desværre ikke være med på – endnu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg på siden
Kvinden bag SabinasVerden

Mit navn er Sabina Haysen, jeg er 40 år, mor til to og tidligere folkeskolelærer.

Jeg er iværksætter, kreativ ildsjæl, contentcreator, influencer og instagram rådgiver.

Jeg har gennem de sidste 8 år eksekveret mere end 500 kreative kampagner og lever i dag bl.a. af at rådgive mine kunder i Instagram på den anden side af bordet.

Sabinasverden har siden 2016 været en af Danmarks største kreative blogs og er i dag udvidet med en webshop med sætterkasser i træ.

Dyk ned i små guides til DIY-projekter, rejser, makeovers og inspiration til alle årets sæsoner.

Lad dig inspirere – gør ideerne til dine egne – lad magien starte.

Mest læste
DIY VIDEOS