Indeklima: Sådan undgår du kræftfremkaldende radon i hjemmet!

Annonce for Lindab Villaventilation

Denne lille måler af indeklima fra Lindab Villaventilation har virkelig sat tanker igang!

Som husejer på 9. år er vores hjem vores helle. Et sted vi skal være trygge i, et sted hvor vi skal bo i rigtig mange år med vores lille familie. Og så er mit hjem jo min arbejdsplads, hvor jeg i travle perioder tilbringer 24 timer i døgnet!

KONKURRENCE: Vind en radon- og indeklima test sidst i indlægget!

RADON TEST I MIT HJEM

Da jeg var lille lærte min mor mig, at man skal lufte ud mindst 5 minutter hver dag.

Selvom hun ikke sagde noget om indeklima, så er det lærdom, der har hængt ved.

Men hvorfor er det egentlig, der skal luftes ud? Når jeg tænker indeklima, tænker jeg på lugt, fugt og støv. Men der er flere andre ting vi også gerne vil have ud af vinduet, når det står åbent. F.eks. Radon.

Uden at gøre indlægget her alt for teknisk, er radon en naturlig radioaktiv gas, som findes i jorden. Særligt i ældre huse kan gassen slippe ind gennem utætte gulve og kældervægge. Gassen er radioaktiv og vi udsættes derfor for radioaktiv stråling. Og det er faktisk lige så farligt, som det lyder.

300 LUNGEKRÆFT TILFÆLDE 

Der konstateres årligt 300 tilfælde af lungekræft, som tilskrives radon. Sundhedsstyrrelsen mener, at 350.000 boliger i Danmark har for højt radonniveau. Sådan undgår du radon i din bolig.

Som selvstændig blogger, instagrammer og SO-ME boss er jeg ofte i mit hjem fra morgen til aften. Jeg har derfor testet indeklimaet i vores villa i Århus med en radonmåler i 14 dage.

Bestil din radonmåler her.

ET SKRÆMMENDE RESULTAT

Selve testen er utrolig nem. Jeg modtog en lille måledims i posten og skulle have den liggende i det rum målingen skulle foretages i i 14 dage. Vi valgte at teste i kælderen, da det er det rum, vi er dårligt til at lufte ud i.

Efter to ugers måling sendte jeg måleren tilbage og ventede på resultatet. Og puha! Jeg blev noget overasket og ret bekymret, da resultatet kom!

Sundhedsstyrelsen og WHO har sat en grænseværdi for radon i boliger på 100 Bq/m3 og vores måling var næsten dobbelt så høj – 176 Bq/m3. I gennemsnit er radon-niveauet i danske hjem på 59Bq/m3, så jeg er temmelig bekymret.

Men. Vi har ingen ventilationskanaler i halvdelen af vores underetage, og efter testen har vi lavet en plan, bl.a. udluftningskanaler og en aftale med Lindab Ventilation for at få undersøgt, hvad vi kan gøre for at forbedre vores indeklima i vores ubeboede del af underetagen.

MÅLING AF INDEKLIMA

På baggrund af radontesten er vi blevet meget mere opmærksomme på vores generelle indeklima herhjemme, derfor har vi nu permanent en indeklimamåler stående.

Vi flytter lidt rundt på den, så den nogle gange står i stuen og andre gange i soveværelse eller på børneværelserne. Så får vi en god indikation på behovet for udluftning.

Værdierne for et sundt og godt indeklima skal ligge på 0-1000 ppm (CO2).

Vores Co2 værdier er omkring de 500 i hele overetagen.

STOF TIL EFTERTANKE

Måleren reagerer lynhurtigt og går på få minutter fra en normal CO2 værdi op “POOR” område, hvis den står ved siden af et tændt stearinlys.

Vi ved jo godt, at f.eks. stearinlys ikke er gode for Sylvesters astma, men med måleren bliver det ret tydeligt, hvor hurtigt luften i stuen forringes.

Det giver i den grad stof til eftertanke, ik?

Har du ventilationer i dit hjem? Tænker du over indeklimaet i dit hjem? Har du fået målt radon i dit hjem? 

KONKURRENCE

Ifm. vores test har jeg fået lov til at udlodde 1 testsæt fra Lindab Villaventilation med 1 radon måler og 1 indeklimamåler.

For at deltage i konkurrencen skal du blot smide dine tanker til emnet og lade mig vide, hvorfor du skal vinde testsættet.

Vinderen findes torsdag den 19/4.

Imens I skriver løs, vil jeg lige lufte ud i hele hytten! ♥

[sc name=”hilsen” ]

Del på

Facebook
Twitter
Pinterest

68 kommentarer til “Indeklima: Sådan undgår du kræftfremkaldende radon i hjemmet!”

 1. Uhh en lækker konkurrence, det ville jeg elske at vinde ☀️☀️
  Jeg vil gerne vinde da et sund indeklima er meget vigtigt for os i hverdagen. Så derfor ville det være så lækkert med noget at måle med, så vi kan forbedre indeklimaet, også fordi vi begge lider af hver astma og allergier. Krydser fingre ????????

 2. Puha. Vi har samme tanker om vores hus. Har allerede testet skimmelsvamp da vi fandt noget under renovering af vip’ers badeværelse. Radon test har allerede været på tale men tør ikke helt :-/ så at vinde sådan et tjek ville være guld værd

 3. Mette Gjermandsen

  Ja det er skræmmende med det Radon, også fordi det ikke er synligt. Så man tænker ikke over at det er der.
  Jeg bor selv i et ældre hus med kælder. Har selv gået og tænkt over om der mon er for meget radon eller ej i kælderen, så ville blive så glad hvis jeg vandt konkurrencen. Så kan jeg få vished

 4. Sikke en fin konkurrence med et godt formål. Jeg har flere gange overvejet om vi skulle få testet vores hus, men ikke lige kommet igang endnu, så at vinde den præmie ville være dejligt! 🙂

 5. Vi har renoveret et gammelt 70’er hus som vi flyttede ind i for 6 mdr. siden, lige inden vores søn kom til verden og huset skal gerne danne rammerne for vores familie de næste mange år – derfor vil vi gerne vinde et testsæt, så vi kan teste huset og undersøge vores indeklima.

 6. Maria-Louise Gustavsen

  Den vil vi sindsygt gerne vinde. Vi er flyttet i nyt gammelt hus sidste sommer. Jeg går også meget op i udluftning, min mand no so much, er dog sikker på at sådan en fin måler ville hjælpe, så han selv kan se det.

 7. Mette Thomadsen

  Puha det er virkelig skræmmende. Og noget man jo ikke tænker voldsomt over førend man bliver gjort opmærksom på det… (for mit eget vedkommende ihvertfald) MEN det giver helt sikkert stof til eftertanke. Med to små børn- som jeg (som alle andre mødre) vil gøre alt i verden for at passe på, så vil jeg da gerne vinde for at kunne tjekke radon niveauet herhjemme. Mvh Mette

  1. Kære Mette. Du har vundet konkurrencen! STORT tillykke. Vil du maile dit fulde navn, adresse og telefonnummer til mig? Så vil jeg sørge for, at du får tilsendt din præmie hurtigst muligt! De bedste hilsner Sabina

   1. Mette Thomadsen

    Ej hvor dejligt. Så blev en solskinsdag (med åben døre og vinduer selvfølgelig, lige en ekstra tand bedre????) jeg sender en mail med det samme

 8. Stephanie Andreasen

  Hvordan kan det egentlig være, I kom på den tanke, at få det testet? Jeg er selv flyttet ind i et ældre hus sidste år, og har da ikke tænkt over sådan noget – synes jeg har hørt om radon, men man tænker nok bare at det ikke er her, men hos naboen..
  Det ville da være interessant at se resultatet at sådanne tests og se om man burde ændre sine vaner.

 9. Annette Aarre Dalsgaard

  Ærligt: Vi er desværre bare ikke gode nok til at få luftet ud herhjemme.
  Så tænker at det kunne motivere os til at få det gjort! Desuden lider min mand af svær astma -har lunger som en 117 årig 🙁 så al hjælp vil være kærkommen

 10. Vi har købt et gammel 60’er hus og har nu ordnet hele stueetagen så fint. Vi ved der er høj radon i kælderen – men hvad med stueetagen? Pludselig får jeg lyst til at lufte ud – igen og igen. Så sættet ville kunne vejlede så fint herhjemme – så vores lille mand har de bedste betingelser ❤️

 11. Vil gerne have testet vores hjem. Vi har renoveret hele huset – uden ventilation og snakker ofte om hvorvidt vi burde havde haft fx genvex anlæg. Så kunne være fedt at teste det ????????

 12. Det er godt at I har fået det testet. Jeg vil også gerne have tjekket vores hun. Særligt er jeg interesseret i hvordan det ser ud med vores kælder etage, da der er oplagte teenage værelser dernede. Så inden vi kan lade vores børn bo dernede skal det tjekkes

  Mvh. Susan

 13. Som første gangs husejer, føler jeg, der er en del, at skulle tage fat i og tænke over – især, hvor jeg også i samme tid har fået vores dejlige børn! <3
  Vi gør rent som aldrig før, men hvad jeg først nu har fået øje på, er hvor vigtigt det også er netop at gøre luften, som vi indånder “ren”. Efter vi er kommet i hus, (gammel murermestervilla fra 30’erne) er det derfor utroligt vigtigt for mig, at luften såvidt muligt er så friskt som det kan lade sig gøre – så dvs. 2-3 gange 5-10 min. udluftning dagligt! Jeg ville føle, at det ville være en kæmpe hjælp at finde ud af, om vi er gode nok til at lufte ud – eller om der skal andre midler til, ved blandt andet ved at finde ud af, hvad radon niveauet er i vores hjem!
  Jeg krydser fingre!????????????

 14. Jeg bor i en gammel kælder, som helt sikkert har et dårligere indeklima end gennemsnittet, da det er fugtigt og koldt. Det ville være dejligt at kunne følge med i, hvornår det virkelig er for dårligt, da jeg ikke selv mærker det, når jeg er vant til at bo i det????

 15. Åh den gad jeg vildt gerne vinde. Vi er for nylig flyttet i et 2 etagers 70’er hus. Hvor vi påtænker at lave et kælderrum til et stort fedt legerum…MEN tænk hvis rummet er fyldt med radon. Det har da godt nok sat gang i mine tanker om udluftning

 16. Vi er virkelige dårlige til at lufte ud????
  Ville måle min søns værelse hvordan det er der????????

  Krydser ????????

 17. TAK for at du sætter fokus på emnet. Som medicin studerende har vi hørt om de 300 tilfælde af kræft om året men hver gang jeg fortæller det til min omgangskreds synes de at jeg er en lidt for flippet medicinstuderende. Jeg bliver som regel mødt af udtalelser som “kun 300?” Og “så fagligt er det da heller ikke” men det ER det! Og det er noget vi kan ændre på. Vi er lige flyttet fra lejlighed til hus, så det er noget som fylder i min bevidsthed.

 18. Pyha!
  Vi har et ældre hus. Med kælder. Og små børn. Og til tider lidt travlt til lige at få luftet ud, så tit som jeg gerne ville… Det ville være et tiltrængt spark bagi at få sådan en dejlig måler indenfor døren og få noget gjort ved sagen!

 19. Årh ❤️ De tanker og følelser kan jeg relatere til og vil SÅ gerne teste vires hus. Huset er en gammel murermestervilla fra 1932 ig har mistanken om at her er “et eller andet” og det skræmmer mig meget.

  Så et lille “skub” i form af at vinde denne konkurrrnce – er meget ønskværdig ❤️

  Kh. Anja

 20. Ihh en lækker præmie! ???????????? Jeg håber vi vinder, så vi i vores 1920’er hus der ligger op ad en travl vej kan holde øje med indeklimaet og hvornår vi skal lufte ud – så kunne det også være rigtig spændende at teste luften udenfor, så vi kan se hvornår vi skal lufte ud. Har virkelig tænkt mange gange hvornår det mon er mest fornuftigt, er det efter regn, når luften er renset eller har regnen skudt en masse svampesporer op og er det med fugten i luften dårligere end ved alm tør luft og hvad med i myldertrafikken? ????????????????????????

 21. Mette Grauballe

  Det er et lidt følsomt emne og faktisk er jeg lidt i tvivl om uvidenhed er at foretrække (for hvad nu hvis det er høje tal)… på den anden side er jeg sikker på at vished kunne være med til at ændre adfærd og udluftning er ærligt ikke det vi altid lige når mest… vi har renoveret hele huset for år tilbage og endte med at vælge udluftningssystem fra fordi vi måtte stoppe et sted… et valg jeg nok egentlig fortryder mest.

  Så ja tak – en tester og klimamåler vil være en velkommen øjenåbner her ????????????

 22. Betina Jørgensen

  Hold nu helt op – det er godt nok skræmmende ???? Det ville være enormt interessant for os at kunne måle efter herhjemme. Vores hus er på ialt 400m2, og det er godt nok ikke hver dag at jeg får lifter hele huset igennem… men det gør jeg ihvertfald imorgen. Tak for du skriv der virkelig giver stof til eftertanke.

 23. Vi har lige købt hus i Ringe – en af de kommuner med meget Radon.
  Vi skal som
  en del af renoveringen have nye gulve og udbedre skader i fundamentet så det ville være fedt at vide hvor “grundige” vi skal være. De Radon-målere jeg har set på, skal ligge i 3 måneder, og det når vi ikke inden vi skal have nye gulve på – så at kunne måle på 2 uger ville være genialt, således vi også kan tage de forholdsregler til gulvunderlag der giver mening ????

 24. Vi bor i et byhus fra 1871 uden et støbt fundament, og jeg har siden, vi flyttede ind sidste sommer overvejet om vi burde teste for radon. Men ligesom mange af de andre, har jeg ikke helt turdet. Dit blogindlæg har dog for alvor sat skub i tankerne om det. Hvor er det skræmmende, at man kan blive udsat for radioaktiv stråling i sit eget hjem uden at vide det ???? Jeg vil ikke gå i uvished længere, så at vinde konkurrencen ville være fantastisk, men jeg vil have testet for radon ligegyldigt hvad. Tak for et tankevækkende indlæg ????????

 25. Hvor er det interessant at man kan følge med på denne måde. ????
  Vi bor i et meget gammelt hus, som vi har total renoveret. Godtnok har vi velux vinduer der lufter ud af sig selv 15 min 4 gange dagligt. Så der bliver luftet ud. Men eftersom vi nu har to drenge, der begge er født med små misdannelser, kan jeg ikke lade være med at gå og tænke på, hvad grunden til dette mon kan være. Ved godt, at jeg ikke får noget ud af at tænke over det, eller bebrejde mig selv. Men man ved jo, hvor meget man kan blive påvirket af kemikalier, gasser, skimmel osv. osv. Nu er den store også begyndt at få astmamedicin. Tænker at det da ville være super rart at vide, at vores hjem i hvert fald ikke er skyld i noget, og at det er et trygt og rart sted at være. ????

 26. Vi er igang med at renovere vores hus som vi købte for 7 år siden. I den forbindelse har vi fået nye vinduer og bedre isolering. Nu snakker vi om at få lavrt tests a la dem du nævner i indlægget. Vi har et enkelt sted i stuen hvor der er lidt skimmel.
  Til jul fik min mand en vejrstation som også måler luftfugtigheden inde. Hvis den bliver for høj bliver der luftet godt ud. Vi er derfor allerede blevet mere opmærksomme, men tænker det ville være godt hvis vi fik mere info om vores hjem. Derfor vil jeg gerne vinde denne konkurrence.

 27. Rikke Stauning

  Jeg vil gerne vinde da vi bor i et gammelt hus som vi har renoveret. Jeg fik for mdr siden et brev fra kommunen om dette emne men har ikke gjort mere ved det! Derfor vil jeg super gerne vinde en måler så jeg ved hvordan vores indeklima er.

 28. Man bliver jo bange. Vi har lige haft fugt skade på loftet over et børneværelse. Så alt der inde er nyt og oppe over, så ja vil gerne vinde og vide om resten af huset er skidt også

 29. Jeg ville elske at blive den heldige vinder, da det ville medvirke til noget ro i hovedet og afklaring ???? Min lille dreng har astma og vi har en kraftig mistanke om at vores indeklima spiller en afgørende faktor på hans helbred. Så håber at jeg vinder så vi kunne få vished. Om ikke andet et vigtigt emne du tager op, da jeg tror det ofte er et overset emne hvor vigtig end indeklima er for ens velbefindende og trives????

 30. Jeanne Daltoft

  Skræmmende alligevel! Vi bor på et gammelt landsted, her er dejligt, og det er forhpbentlig vores base resten af livet. Elsker at bor her. Jeg er blevet dagplejer, så jeg har børn i huset dagen lang, det kunne være fedt at vinde så jeg kan være sikker på at jeg får gjort nok for de små pus. Kræft er en rigtig lorte sygdom, og kender desværre for mange der er gået bort pga det, det kunne være dejligt hvis man kunne gøre sit for at det ikke sker.

 31. Marlene Boye Thomasen

  Spændende læsning og bestemt et emne der har fået mig op af stolen. Vi er rigtig gode til at få luftet ud i vores soveafdeling, men i resten af huset kunne det uden tvivl være bedre. Vores yngste søn har også astma og vi bor i et renoveret hus fra 80’erne, så det ville være så lækkert og blive klogere på Radon????????
  Tak for skønne opslag❤️

  Kh
  Marlene Boye Thomasen

 32. Louise Ballegaard

  Jeg vil rigtig gerne vinde denne konkurrance da flere i min familie er døde af uforklarlige lungekræft ( ingen rygning) og jeg har overvejet om det måske var huset den er gal med.

 33. Det lyder både spændende og skræmmende. Men du har ret det giver en fin indikation om hvor godt man skal lufte ud.

 34. Mette Berg Christiansen

  Årh, et virkelig skræmmende resultat. Silkeborg kommune kører hvert år en kampagne, men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke tænkte mere over det. Jeg tror det bunder i, at det hverken kan lugtes, ses eller føles – for så findes det jo ikke, vel? Men efter at have læst dit blog indlæg sammenholdt min mands dårlige lunger grundet en immundefeket, så vil det uden tvivl være dumt ikke at få detundersøgt. Så jeg håber som alle andre ????????

 35. Jeg har overvejet flere gange at få foretaget sådan en måling, men har aldrig fået taget mig sammen til at få det gjort. Vi bor i et ældre hus og døjer en del med fugt på nogle af værelserne – jeg er faktisk blevet helt manisk i forhold til at få luftet ud, da jeg virkelig har en frygt for, at det dårlige indeklima kommer til at påvirke vores børn, så sådan en måler ville jeg vildt gerne vinde, for så kan jeg lidt nemmere holde øje med, hvordan klimaet i huset er????????????????????????

 36. Trine Moustgaard

  Vi har lige købt hus fra 1947 og er ved at total renovere det. Jeg er lungepatient så vi er meget obs på at vi får så godt indeklima som muligt. Derfor vil vi gerne teste for radon også.

 37. Anne-Sophie Olsson

  Bor også i et ældre hus med kld og har 2 små børn, så det kunne være rigtigt rart at få vished om i indeklimaet Synes nu selv jeg er god til at lufte ud dagligt og har nye vinduer med ventilationskanal, som for det meste er åben. Men er det nok??? Gad virkelig godt vinde sådan et tjek.

 38. Christina Jepsen

  Kære Sabina puha sikke en forskrækkelse men godt i handler. Dernæst tak for at give os andre oplysninger om emnet. Jeg opholder mig rigtig meget hjemme ( grundet en trafikulykke) og vil nødig rage flere “ulykker” til for hverken mine børn, min mand eller jeg. Jeg vil derfor rigtig gerne vinde en måling så jeg er sikker på at omgivelserne ikke er en trussel mod vores helbred.
  Tak for dine gode indlæg.
  Mvh Christina

 39. Måske den lille maskine er svaret på vores mange diskussioner herhjemme!? Vi har genvexanlæg, og jeg synes luften er meget tør – uden at kunne dokumentere dette. Min mand mener ikke, man skal lufte ud, når der er genvexanlæg, men jeg mener, der er behov for FRISK luft 😉

 40. Helena Fruergaard Nielsen

  Vi bor i en lille studielejlighed med kun et vindue som kan åbnes, det gør det ekstremt svært at skabe et godt indeklima. Jeg vil derfor blive utrolig glad for sådan en lille sladrehank, der kan fortælle os hvornår vi skal lufte ud ☀️????

 41. Jeg synes Radon er pisse skræmmende!! Som du selv skriver er vores hjem vores base og trygge sted, og pludselig er der en usynlig fare, som faktisk er ret så skummel, da den hverken kan ses, lugtes eller mærkes.
  Jeg vil rigtig gerne vinde konkurrencen, da jeg bor i er område af Danmark, som har en høj Radon-måling og vi skal derfor være ekstra obs. Jeg lufter ud, men vil gerne vide om det er godt nok. ❤️

 42. Hej Sabina.
  Jeg skriver for at sige tak fordi du sætter fokus på dette. Min mor fik lunge kræft for et år siden og bord i et hus med formentlig høj radon i sit hjem, da det er et gammelt hus med direkte adgang til kælder, uden udluftnings kanaler.
  Jeg vil derfor fortælle hende om din viden som jeg tror vil gøre stor indtryk på hende, da vi ikke var klar over, at det kan have så stor en betydning.
  Mvh Stinna Røgen

 43. Tina Kristiansen Larsen

  Fordi vi har snart 3 børn og tænke på❤️ Vi bor på et gammelt nedlagt landbrug der DR piv utæt, og jeg ville da være virkelig ked af, at jeg ikke giver mine børn de bedste vilkår og en god start på livet. Og selvfølglig også for min egen mand og jeg selv, vi skal jo gerne leve længe sammen. Så krydser havd der krydses kan

 44. ???????????? – Jeg anede ikke det eksisterede – Som dig er jeg opdraget med at lufte ud – Her er det ca 2×5 min minimum hver dag – Jeg er faktisk lidt rystet ????????. For os betyder et godt indeklima selvf meget – Det har jo stor betydning for os alle – børn, dyr, os, gæster M.m. Vi bor på en gammel herregård fra Grundtvigstid og jeg bliver næsten helt skræmt og måske endda også lidt nervøs for at måle ???? – Men vil da helt sikkert undersøge det lidt mere – Det er vigtigt for mig i forhold til ungerne!!
  Tak fordi du gjorde opmærksom på dette emne også selvom jeg er blevet lidt rystet i min grundvold og har fået endnu en “mor-bekymring” ????????✌????

 45. Ann-Charlotte Kongsbak

  Spændende og lidt uhyggeligt at tænke vores kælder muligvis også har radon ???? Jeg deltager gerne i din fine konkurrence ❤

 46. Marie Christiansen

  Hold op en fed præmie! Jeg krydser alt hvad jeg kan for at blive den heldige vinder ???????? Efter jeg er flyttet ind i min nuværende bolig, har jeg haft vejrtrækningsbesvær når jeg opholder mig hjemme – særligt om natten. I den forbindelse har jeg været gennem en længere allergi-/astma-udredning på hospitalet, som desværre ikke har gjort mig meget klogere. Jeg har mistanke om at det kan være indeklimaet, der giver mig problemer, og derfor ville den præmie være helt fantastisk ????????????????

 47. Åh der er flere årsager til jeg gerne vil vinde sættet, vi har boet i lejlighed med skimmel og oplevede de frygtelig konsekvenser det kan have. Dertil også en dreng der i 5 år har døjet med astmatisk bronkitis og et utal af indlæggelser på Skejby med i bagagen. Nu er vi endelig rykket i eget hus, også kan jeg ikke lade vær med at tænke på hvordan luftstandarden er herhjemme og ikke mindst radonniveauet.
  Så det ville være vildt befriende at få tjekket det hele og få ro i maven med det. Og et værktøj der kan guide i hverdagen.
  Krydser alt & tak for at tage emnet op ????

 48. Sikke en fed præmie ???? Vi er lidt uenige om hvor længe og ofte der skal luftes ud herhjemme og i en travl hverdag, bliver det desværre ikke gjort så ofte som vi gerne vil. Derfor ville det være fantastisk at vinde sådan en præmie ????????????

 49. Har ofte tænkt at jeg bør måle det hjemme hos os, men ALDRIG fået det gjort ???????? Vi bor nemlig i en ældre (gammel) bygning, hvor jeg ved risikoen er forhøjet ???? SÅ tanke bør blive til handling ????????

 50. Sabine Gerstrøm

  Indeklima er alfa omega, ikke kun for os som voksne, men specielt for vores datter, som skal leve, bo og være i vores lejlighed længe endnu. Jeg vil rigtig gerne vinde, så jeg kan forbedre vores tilværelse endnu mere ????

 51. Hvor fantastisk, vidste ikke at man kunne få sådan en måler.. Mine børns farmor døde af lungekræft for 3 år siden, og da vi lige har købt et nyt hus med kælder er vi blevet rådet til at få det tjekket inden vi sætter den i stand, og det her kunne være en rigtig gøs måde at få en indikation om hvordan miljøet er i vores kælder ❤

 52. Ville elske at vide mere om indeklimaet i vores lejlighed da jeg nogle gange mistænker bygningen for ikke at være den bedste.

 53. Sådan en måler vil jeg virkelig gerne vinde. Vigtigheden af godt indeklima er stor – også det man ikke kan se og lugte.
  Når man har små børn, gør man sig jo mange bekymringer, og en af mine mange bekymringer er, om vores hus, fra 60’erne, er sundt for vores børn at være i. Da vi i sin tid købte huset var der desværre fugt i kælder, mon der ellers findes usunde deri, som vi ikke er klar over!?

 54. Den vil jeg/vi rigtig gerne vinde. Vi er netop flyttet i hus og der var skimmelsvamp i nogen af vinduerne, og i soveværelset døjer vi med fugt, så det kunne da være rigtig rart at få målt vores indeklima????????????

 55. Det har jeg aldrig skænket en tanke. Så det er da lidt tankevækkende ????. Så tak for at gøre opmærksom på det ???????? Mon dreng har astma og min mand har en masse allergier. Så jeg tænker, at sådan en lille bandit er noget der ville bliver taget virkelig godt i mod. Den vil vi meget gerne vinde????????????

 56. Bitten Baagøe Søndergaard

  Åh har også ofte læst om testen og alligevel ikke rigtig turdet at gå videre med det… men skønt at læse at der rent faktisk kan gøres noget og den der måledims som at fortælle hvornår der trænger til at blive luftet ud, er da GENIAL !!! ???????????? Vil SÅ gerne vinde ????????????

 57. Jeg er inde i en periode lige nu, hvor jeg tænker meget over livet og døden og at passe på dem, man elsker. Derfor vil jeg rigtig gerne vinde sådan en måler her, så jeg kunne forære den til mine forældre og se, hvordan det står til i deres gamle parcelhus. ???? Det er vigtigt at have en, efter min mening lidt overset, ting som radon for øje i en tid hvor vi bruger så megen energi på at passe på os selv på mange andre måder.

 58. Lena Elberg Lorenzen

  Hvor ville det være skønt at vinde sådan et par fætre. Jeg tænker selv meget på indeklimaet, og synes det kunne være sjovt at følge lidt mere med i.
  Radon er noget der er blevet så meget fokus på, her på den seneste. Så det kunne være sjovt at se, hvordan niveauet er i boligen. ☺️

 59. Irene Hoffmann

  Sådan en måler vil min lille familie gerne vinde ♥️ Vi har et gammelt hus fra 1969 som vi har renoveret på i mange år. Vi er meget nysgerrig på om huset har et sundt indeklima, vi tror vi er gode til at lufte ud, men vi har haft problemer med fugtskader.

 60. Det er da lige sådan én jeg mangler for at tjekke om jeg får luftet nok ud.
  Jeg er dagplejer og er derfor OBS på indeklimaet, men det er jo som du selv nævner lidt svært at måle.
  Jeg synes, jeg skal vinde, da det er kun er min familie og jeg det gavner men også de dejlige dagplejebørn, som er i mit hjem hver dag.

 61. Synes det er ret skræmmende med Radon især fordi det ikk er noget vi lægger mærke til i hverdagen og derfor tit glemmer alt om det. Jeg ville blive utrolig glad for at vinde da min datter og jeg lige er flyttet i et lille gammelt hus fra 1910, bliver bekymret for hvordan det ser ud med Radon her.

 62. Malene Jeppesen

  Wow – sikke en vigtig konkurrence. Vi bor i et ældre hus med kælder. I en travl hverdag med 3 børn glipper det desværre ofte ar få luftet godt ud, så en påmindelse via måleren ville falde i god jord.

 63. KONKURRENCEN ER SLUT! Vinderen blev Mette Thomadsen! Tusind tak for jeres store deltagelse i konkurrencen! Husk at lufte ud ;o) Kærligst Sabina

 64. Karen Gravesen

  Hej, vores hus er renoveret. Men alligevel er det fra 1927. Vi bor i Hedensted kommune som er en af de kommuner, hvor der er mest radon. Jeg lider af 3 former for hovedpiner. Hortons, migræne og spændingshovedpine. Hver dag året rundt. Vi skal have testet huset. Men hvor ville det være en hjælp vinde en måling. Jeg har rigeligt at bruge mine penge på. Til medicin. Krydser mine fingre og lunger for at jeg vinder. Hilsnen Karen ❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg på siden
Kvinden bag SabinasVerden

Mit navn er Sabina Haysen, jeg er 40 år, mor til to og tidligere folkeskolelærer.

Jeg er iværksætter, kreativ ildsjæl, contentcreator, influencer og instagram rådgiver.

Jeg har gennem de sidste 8 år eksekveret mere end 500 kreative kampagner og lever i dag bl.a. af at rådgive mine kunder i Instagram på den anden side af bordet.

Sabinasverden har siden 2016 været en af Danmarks største kreative blogs og er i dag udvidet med en webshop med sætterkasser i træ.

Dyk ned i små guides til DIY-projekter, rejser, makeovers og inspiration til alle årets sæsoner.

Lad dig inspirere – gør ideerne til dine egne – lad magien starte.

Mest læste
DIY VIDEOS