Cykelferie i Danmark på Kulturringen

Annonce for Kulturringen

Hold nu fast manner en start på sommerferien! Vi har startet vores sommerferie med en ferieform, vi har snakket om længe.

En cykelferie ud i det fri på Kulturringen i Jylland.

Kulturringen er en 540 km. skiltet rute på gode asfaltveje på tværs af Jylland langs vand, marker og hyggelige byer. I kender måske skiltene fra landevejen eller i din by?

Det blå skilt med en cykel og en “fin” blomst, som yngsten kalder den!

Vi har aldrig før været på cykelferie alle fire i flere dage, men er vant til at tage på telt- og naturferie med vores børn på 8 og snart 4 år.

Cykelferie er en nem og virkelig hyggelig måde at holde ferie på sammen – endda også klimavenlig og CO2 neutral, hvilket bestemt også tæller på den positive optursliste!

Kulturringen har i alt 22 skiltede ruter, bl.a. fra Århus C, Odder, Ry, Gudenåen, Samsø, Juelsminde og Nimtofte. Vi har aldrig besøgt øen Hjarnø, som mange taler om, så vi har brugt de sidste par dage på at køre rute 22 på Kulturringen med stop og overnatning på Hjarnø og Juelsminde Campingplads.

Vi har cyklet omkring 25-30 km. hver dag og havde vores nye blå Bullitt ladvogn (den er skam købt og betalt af egen lomme!) med telt og grej, og vores venners grønne Bullitt med til yngsten, som ikke kan klare de jyske bakker en hel dag endnu.

Et virkelig genialt set-up vi varmt kan anbefale, hvis man har mulighed for at låne sig til sådanne cykler. Især hvis man har små børn med, som stadig kan finde på at tage en lur engang i mellem!

Det helt særlige ved cykelferier er, at man lynhurtigt glemmer alt det, der styrer ens dagligdag derhjemme.

Tid, regler og spise- og sengetider er egentlig underordnet.

Man standser op for at kigge på en hest, en mølle eller et sjovt gammelt hus på vejen, og kommer nemt i snak med den lokale bondemand. Bittesmå ferieoplevelser man slet ikke kan købe for penge!

I har bombarderet os med knap 100 beskeder i løbet af de første 36 timer af vores cykelferie, og vi var egentlig “bare” kørt 30 km. fra vores hjem, havde stillet bilen og traileren (som cyklerne stod på) ved en skole og herefter cyklet ud på Kulturringen i vores “baghave”.

Det tog os 2,5 time at pakke lidt grej klar og så var vi afsted på cyklerne. Det geniale ved Kulturringen er, at du kan følge skiltene rundt i Jylland trygt og nemt på gode asfaltveje. Alle ruterne er proppet med kulturoplevelser, hyggelige gårdbutikker, små byer med loppemarkeder, cafehygge, slotte og masser af smukke marker og dyreliv helt tæt på.

Vigtigste ting på GOALS-LISTEN denne sommerferie var, at vi havde god tid sammen, holdt en masse pauser, fandt små hemmelige steder og spiste en masse snoller på vejen, så hele cykelholdet havde et par superfede dage på cyklerne!

Idyllisk ser det ud. Men sådan var udsigten alle dagene. Sommerferie i Danmark når det er allerbedst! Selv de små sure tær i “hyggevognen” var et idyllisk sommerferiebillede værd!

Yngsten i sit helt rette element! ♥Pakkelisten 

Den der kan drille lidt, men som faktisk ikke er særlig kompliceret!

Vi pakker altid helt enkelt og sikkert, når vi tager afsted på tur. Medbring kun det du regner med at få brug for. (Resten kan købes på vejen, hvis vejret f.eks. skifter, barnet spilder ud over helt tasken eller man mister noget undervejs)

 1. Telt, liggeunderlag, sovepose, bamser til ungerne
 2. Solcreme, myggespray og solbriller
 3. Badetøj, regntøj og lidt rent tøj
 4. Medicin, plaster og førstehjælpskasse
 5. Trangia, opvaskemiddel, tallerken/bestik/kop, viskestykke og lidt mad til første etape. Vi køber altid mad undervejs, spiser på cafe/kro eller køber to-go i den lokale Brugsen. Der er indkøbsmuligheder på hele Kulturringen.
 6. Ild, pandelampe og evt. fiskestang / krabbestang
 7. Håndsprit og en toiletrulle i plastikpose! OBLIGATORISK!
 8. Drikkedunke til alle
 9. Cykelsnoller og “jeg er ved at gå kold” snacks.
 10. Kortspil og lidt legetøj (det fik vi dog aldrig brug for)

Forbered ungerne på dagens rute og tag dagen som den kommer. De fleste ruter kan deles op, laves om og tilpasses alt efter niveau, vejr og vind.

Vi cyklede noget længere hver dag, end vi havde regnet med, men holdt en masse pauser og tog os tid til at stoppe op, nyde udsigten og hvile benene lidt!

Sønikke styrede slagets gang med hård hånd og havde selvfølgelig fået nyt speedometer på cyklen og ny ringeklokke formet som en fodbold!

Jo jo! Man skal aldrig gå ned på gear!

Ø hygge på Hjarnø 

Findes der noget mere sommerferieagtigt end at besøge en ø?

Vi sejlede til den lille hyggelige ø Hjarnø ud for Horsens Fjord. En tur der tog knap 5 min. med færgen fra Snaptun, hvorefter vi lynhurtigt kom i en helt særlig form for feriestemning.

Heeeelt nede i gear!

Hjarnø er knap 3 km. lang og er oplagt til en dagstur på cyklen og ligger i forlængelse af øen Alrø, som man kan besøge med den populære cykelfærge.

Den cykelrute er på vores liste til næste gang!

På øen finder du en teltplads, et par badestrande, en campingplads og øens hyggelige restaurant, Den gamle Smedie, som i den grad er et besøg værd!

Du kan overnatte på teltpladsen ved kirken eller på øens campingsplads. En lokal fyr mente, at der var kommet en shelter på øens nord side. Vi ledte efter den, men fandt den aldrig.

Øen er fuld af charme og hyggelige små strande, uden andre turister, hvor man kan samle sten og drikke kaffe i ro og mag.

Tak for de fineste 24 timer Hjarnø!

Vi kommer helt sikkert tilbage igen inden længe!

Nyttige links til din cykeltur

Du kan nemt booke en shelter helt gratis på “Book en shelter”. En VIRKELIG hyggelig måde at overnatte i naturen på.

Overvejer du at tage et par dages cykelferie, kan du se det store billedegalleri fra alle Kulturringens 22 ruter HER!

Tusindvis af danskere har på ganske få uger tilmeldt sig gruppen “Brug min baghave”, hvor man på kvit og frit kan overnatte i folks baghave og få en ekstra særlig ferieoplevelse.

Perfekt til cykelferien på Kulturringen i sommerferien!

Har du og din familie fået lyst til at tage på cykelferie, kan vi varmt anbefale at hoppe på Kulturringen og lure alle de fine ruter HER!

En ferieform vi i den grad er blevet langt mere end fan af!

C Y K E L F E R I E  I  D A N M A R K  R O C K S ♥

Kender I andre fine steder, man kan tage på cykelferier på i Danmark? Har I været på cykelferie i Danmark? Lægger I inde med nogle gode tips til os, som er nybegyndere i cykelferier? 

[sc name=”hilsen” ]

Del på

Facebook
Twitter
Pinterest

1 kommentar til “Cykelferie i Danmark på Kulturringen”

 1. Pingback: Det kommer vi aldrig til at opleve igen! - Sabinas Verden

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg på siden
Kvinden bag SabinasVerden

Mit navn er Sabina Haysen, jeg er 40 år, mor til to og tidligere folkeskolelærer.

Jeg er iværksætter, kreativ ildsjæl, contentcreator, influencer og instagram rådgiver.

Jeg har gennem de sidste 8 år eksekveret mere end 500 kreative kampagner og lever i dag bl.a. af at rådgive mine kunder i Instagram på den anden side af bordet.

Sabinasverden har siden 2016 været en af Danmarks største kreative blogs og er i dag udvidet med en webshop med sætterkasser i træ.

Dyk ned i små guides til DIY-projekter, rejser, makeovers og inspiration til alle årets sæsoner.

Lad dig inspirere – gør ideerne til dine egne – lad magien starte.

Mest læste
DIY VIDEOS