Skiferie med børn i Sverige: Følg vores skiferie råd

Annonce for Dansk Bilferie

Duften af vafler. Knasende sne under fødderne. Glade mennesker i alle aldre. Udsigten til fjeld og eventyr.

Præcis dette syn har vi savnet og endelig blev det vores tur til at lufte vores ski igen.

Vi har haft vores børn med på ski siden de var knap 1 år gamle og har været på skiferie hvert år lige siden vi mødte hinanden for 12 år siden.

I år bookede vi vores skiferie gennem vores faste rejse samarbejdspartner Dansk Bilferie, som vi har rejst med 2 gange før til både Wagrain i Østrig og Vemdalen i Sverige.

Denne gang har vi udforsket det nordlige skiområde i Stöten i Sverige omkring 45 km. fra Trysil. Igen i år i en “Junior Week”, hvor børnenes liftkort og skileje var gratis.

Vi boede lige her i PISTBYN.

Tjek lige vores lækre lejlighed med sauna!

Lejlighederne i Pistbyn ligger lige ved pisten. Havde vi haft lidt mere sne, kunne vi stå på ski lige til døren.

Se lige udsigten fra vores hyggelige stue.

Lejlighederne i Pistbyn er nye og har en masse lækre detaljer såsom tørreskab, egen parkeringsplads ved lejligheden, opholdsstue, 2 badeværelser, balkon og 8 sovepladser i 3 soveværelser. Selvfølgelig køjeseng til ungerne som de elsker!

Der findes rigtig mange forskellige lejligheder, hotelovernatninger og hytter, men for os + farmor og farfar var en lejlighed den helt perfekte løsning i år.

Kom med helt ind i hvert værelse – især i vores superlækre sauna HER

(Jeg kan virkelig anbefale at booke lejlighed/hytte med sauna efter en lang dag på ski)

Skiferie for børn

Området og pisterne i Stöten er super børnevenlige. Der er masser af grønne og blå pister, som vores børn var rigtig glade for.

Rundt på pisterne fandt vi shelters, hvor man kan riste pølser og drikke sin egen varm kakao. Ren skiferie idyl og perfekt til en tiltrængt pause.

Stöten forstår virkelig at hygge om deres gæster, og Frida og jeg blev ret vilde med den hyggelige tippi midt på skibakken, hvor de laver varme vafler og varm kakao.

Nok især de gode lune vafler ♥

Skiskole og skiferie med børn

WEHUUUU!

Vores yngste skibums på 4,5 år knækkede virkelig koden i år på skiskole. Vi har de sidste 3 år haft Sylvester (8 år) på skiskole og det har virkelig rykket!

At lære basale teknikker og færdigheder af en ung og dygtig skilærer med andre børn på sin egen alder er noget federe end hjælp fra mor og far.

Begge børn var på skiskole 1 time og 15 min. hver dag og blev bedre og bedre for hver eneste dag.

Efter 1,5 times skiskole spiste vi madpakker i “Varmestua”, og herefter tog Sylvester og jeg på tur, imens Frida var i “Fars skiskole” til kl. 15-stykker uden problemer i Stötens fine børneområde.

Dansk Bilferie har som altid “Junior Weeks” med gratis skileje og liftkort til børn i uge 2-6 og 10-14, så der er en del knaster at spare, hvis man skal afsted med børn eller børnebørn.

Stöten byder også på et fint legerum og børneklub med skattejagt og børne afterskiing, som man melder sig til i skianlæggets reception, og er et virkelig dejligt sted at tilbringe en uges skiferie med børn.

Læs mere om Junior Weeks.

En stolt (og lidt genert) Frida med maskotten “Vargy” ♥

10 spørgsmål fra jer

“Hvordan kom I derop?”

Vi bookede selv færgen fra Frederikshavn til Göteborg (pris omkring 800 kr.) og kørte resten af vejen. (Cirka 6 timer)

“Kan man tage små børn med?”

Vi har haft vores børn med på skiferie fra de var knap 1 år gamle. Vi tager oftest afsted sammen med venner eller familie, så vi kan dele os op og lader 100 % børnene bestemme tempoet. Vi holder pauser og spiser ski benzin (snoller og chokolade), hvis de har brug for det. Så lever vi efter madpyramiden resten af årets 51 uger.

“Kan man flyve derop?”

Ja. Mine svigerforældre benyttede sig af den helt nye lufthavn og fløj til Sälen fra Ålborg på en times tid. Der er direkte budforbindelse til bl.a. Trysil, Stöten og Sälen fra lufthavnen. Priserne ligger på omkring 2000 kr. /mand. Børn er cirka halv pris. Se afgange og priser HER

“Hvad kan man lave udover at stå på ski i Stöten?”

Der er et virkelig fint (helt nyt) lille tropeland med spabad, opvarmet børnebassin og sauna. Der er også et par bowlingbaner, et par restauranter og flotte ruter til dem, der hellere vil vandre. (Hvis man har bedsteforældre med).

“Hvornår kan man starte i skiskole?”

I Stöten tager de små skiskoleelever ind, når barnet er fyldt 3 år. Vores yngste havde klart mest gavn af skiskolen i år som 4,5 årig. I starten handler det om at barnet vænner sig til skistøvlerne, kan holde balancen og synes det er sjovt at lege udenfor. Er man en erfaren skiløber, kan man køre med barnet mellem benene de første ture. Det har vores børn ELSKET fra 2-3 års alderen.

“Lejede I ski deroppe?”

Ja til børnene gjorde vi. De var gratis til ungerne pga. “Junior Week”. Vi har selv ski.

“Er det dyrt at handle ind i Sverige?”

Nej, det er cirka som i Danmark. Slik og søde sager er meget billigere.

“Hvordan var vejret?”

Vi havde faktisk fine vejrforhold i uge 3, endda også et par solstråler hver eneste dag. Snekanonerne sørgede for nogenlunde sne på pisterne, men der var ikke knæhøj puddersne – måske det eneste vi kunne have drømt om. Men vejret kan man jo ikke brokke sig over!

“Havde I mad med hjemmefra?”

Et godt tip er at lave et par retter hjemmefra, så man ikke skal stå og kokkerere hver aften efter en lang dag på ski. Vi havde retter med til 4 dage og det var LUKSUS bare at have fri og have god tid til at gå i sauna, svømmehal og spille spil om eftermiddagen.

Eller grille pølser og lave burgere under åben himmel lige her.

Vores bedste skiferie tips til børnefamilien

  • Rejs med bedsteforældre eller allerbedst med andre med børn. Det er hyggeligere og så kan mor og far også få en god tur på ski engang i mellem.
  • Gå efter lag på lag. Vi har allesammen uld inderst, tynd fleecejakke og gode skijakker, som er vind- og vandtætte.
  • Lav et par retter hjemmefra og frys dem ned, hvis du bor i skilejlighed. Boller i karry, kødsovs, chili con carne, lasange, mørbradgryde eller andre lune retter er et hit i vores familie.
  • Husk termoflasker til varm kakao eller kaffe.
  • Gå efter skiområder med gode forhold til børn med børneklub og gode indendørs faciliteter, hvis der er rigtig koldt.
  • Lad ungerne bruge kræfterne på at stå på ski, og skub eller træk de mindste, når der er behov.
  • Medbring “ski benzin” i lommerne
  • Invester i rigtig gode vanter og skitøj. Det er ikke sjovt at stå på ski, hvis man fryser.

Endnu et rejseeventyr er puttet ned i rygsækken, og lur mig om vi ikke kommer tilbage til Stöten en anden gang.

Læs om vores skiferie i Vemdalen (Rigtigt husket. Det var der, vi sov i det hyggelige tog) og Wagrain i Østrig.

Du læse meget mere om rejser og skiferier hos Dansk Bilferie ved at klikke her.

Tak fordi du læste med!

[sc name=”hilsen” ]

Del på

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg på siden
Kvinden bag SabinasVerden

Mit navn er Sabina Haysen, jeg er 37 år, mor til to og tidligere folkeskolelærer.

Sabinasverden er en farverig og kreativ inspirationsblog om boligindretning, gør-det-selv projekter, kvindelivet og rejser med min familie.

Som en af Danmarks største kreative blogs har jeg samlet mine bedste gør-det-selv projekter til dig på ét sted. Bloggen rummer inspiration til årets fester og sæsoner, hverdagsglimt og tanker fra en helt almindelig kvinde.   

Jeg bor i vores “gør det selv” villa i Århus med mand og to børn.

Velkommen i Sabinasverden – smid benene op og føl dig hjemme!

Mest læste
DIY VIDEOS