Hjemmeskoling i coronatiden. Ideer til hjemmeundervisning

Hjemmeskoling? Hvordan er det lige, man gør det?

Det kan være svært at planlægge, skemalægge OG undervise, samtidig med at man selv skal arbejde med børn i huset.

Med min baggrund som folkeskolelærer gennem mange år har jeg samlet mine bedste ideer og råd til, hvordan du og dit barn kommer igennem de næste uger på bedst mulig måde.

Indlægget her er tænkt som inspiration – ikke en rettesnor, hvor man skal følge alle punkter slavisk. Bare lige så halvdelen af Danmarks forældre ikke falder om af træthed eller det, der er værre.

Undervisning er meget mere end læsning på en stol i 7 timer om dagen.

Tænk ud af boksen og lav en plan, som passer JERES familie.

Det vigtigste er, at I finder en rytme og ramme, som giver ro og tryghed for alle. Både for børn og forældre.

Jo mere forudsigelig dagen er, jo færre konflikter og jo mere tryghed er der i den nye hverdag.

Vi startede med et familiemøde og har aftalt, at vores skole er fra kl. 9.00-13.30.

Vi har indrettet vores udestue som klasseværelse og arbejdsstation i disse uger. Børnene har navngivet vores skole for “Gulerodsskolen”.

Vores søn har én legekammerat, han kan lege med, og han er med i vores hjemmeundervisning. En nabodreng som vores søn allerede var sammen med, inden Danmark lukkede ned.

Vi arbejder ud fra skemaer hver dag, men snakker med børnene om, hvad de gerne vil lave i de forskellige fag.

I dag har de været i værkstedet og ordne cykler. I morgen skal vi i lave skrotkunst med limpistoler i billedkunst. Dvs. skrammel fra gemmerne og pap bliver brugt og ungerne elsker det!  Vi har udeliv og bål på skemaet en anden dag, og Frida vil gerne bage og lave påskeæg.

Struktur

Alle former for struktur hjælper dit barn og familien med at holde hoved og hale i den nye hverdag.

Skriv fag, pligter, husopgaver, legetid, udetid og måltider ned. Skemaer vil hjælpe dit barn til at navigere i en ny hverdag. Skamaer giver ro i hovedet og mere tryghed. Det giver forhåbentlig også dig lidt mere overskud og tid til at arbejde, selv om dit barn sidder ved siden af og arbejder med skolebøgerne eller hører en lydbog.

Vores yngste på 4,5 år vil helst gerne lave det samme som storebror, så hun laver før-skole-opgaver på Matematikfessor – når vi ellers kan komme ind!

Sofaskolen

Sofaskolen er et nyt tiltag fra forlaget Alina, hvor dit barn bliver undervist af lærere på nettet.

Sofaskolen er for både indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen i forskellige fag!

Læseappen Maneno

Er det svært at motivere dit barn til at læse? Vi har med stor succes brugt læseappen Maneno i over et år. Læs om Maneno HER! Du kan prøve appen helt gratis i 14 dage.

Randers Regnskov

Randers Regnskab sender LIVE hver morgen kl. 9-9.40 i faget biologi. Det kan streames fra deres Facebook side – dagens afsnit gemmes og kan ses senere. Det er virkelig genialt!

Ultra Nyt

Som vi plejer ser vi Ultra Nyt hver dag. DR´s platform for børn fuld af nyheder, leg, DIY´s og musik.

Lydbøger

Er man kørt helt død i skolefagene og trænger til at slappe af, bruger vi lydbøger herhjemme allesammen. Der er både eventyr og rigtig gode fortællinger.

Vi bruger Mofibo alle mand og yngsten har “lydbog” på sit skema i sofaen med sine bamser og dyne. Et godt alternativ til en ipad, hvis man drømmer om at pakke den væk i skuffen.

Find jeres egen måde

Er I havemennesker, så send ungerne ud og gør haven forårsklar. Er du vild med at høre musik, så lav musiktimer og koncerter i stuen. Elsker du at bage, så bag boller eller kager hver dag.

Det vigtigste er vel, at man passer på sin familie på egen matrikel og husker at hygge sig sammen.

Det er i hvert fald vores overbevisning her i huset.

Vores grundskema

Herhjemme er vores grundskema: Læsning i 30 min, matematik, danskopgaver og lidt dagbog. Resten af dagen planlægger vi sammen med børnene og forsøger at kombinere det med ting, vi alligevel skulle have lavet.

Vi har fundet vores inspirationsbøger frem, og ungerne har allerede bagt vafler og boller flere gange ud fra vores opskriftsbøger. 

Jeg ville elske at lave en LIVE session herfra “Gulerodsskolen” på min INSTAGRAMPROFIL, men i første omgang håber jeg, at dette indlæg omkring hjemmeskoling giver ideer til nye hyggelige skoledage?

Læs også mit seneste indlæg “25 ideer til børn og familier i #coronatiden” til børnehavebørn og børn i SFO-alderen.

#stayhome ♥

[sc name=”hilsen” ]

Del på

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg på siden
Kvinden bag SabinasVerden

Mit navn er Sabina Haysen, jeg er 37 år, mor til to og tidligere folkeskolelærer.

Sabinasverden er en farverig og kreativ inspirationsblog om boligindretning, gør-det-selv projekter, kvindelivet og rejser med min familie.

Som en af Danmarks største kreative blogs har jeg samlet mine bedste gør-det-selv projekter til dig på ét sted. Bloggen rummer inspiration til årets fester og sæsoner, hverdagsglimt og tanker fra en helt almindelig kvinde.   

Jeg bor i vores “gør det selv” villa i Århus med mand og to børn.

Velkommen i Sabinasverden – smid benene op og føl dig hjemme!

Mest læste
DIY VIDEOS