Et læsemirakel: Maneno læse app for børn

Annonce for Maneno

“Får I læst 20 min. med jeres barn?”

Sådan startede alle mine skole-hjem samtaler og 95 % af forældrene kiggede hurtigt ned i bordet eller søgende over på deres barn.

Det er efterhånden 3,5 år siden, jeg arbejdede som folkeskolelærer på en stor folkeskole i Århus, men jeg husker stadig forældrenes let slukkede blikke.

Nu er jeg selv blevet mor til et skolebarn i 2. klasse og må indrømme, at det kan være svært at motivere sit barn til at få læst 20 min. hver dag efter en 30 timers skoleuge med SFO hygge bagefter, fritidsaktiviteter og andre dejlige ting, der hører med til et sundt børneliv.

Selv om jeg har læst med flere hundrede børn i mit tidligere arbejde som folkeskolelærer, er kampen om læsning ofte tilstede herhjemme.

Og jeg ved, at det er mit ansvar som forælder at læse med mit barn. Det er ikke skolens! Især ikke efter den nye reform med nye læringsmål og alverdens tests, så er tiden til bl.a. læsning væsentlig minimeret.

Derfor er læsning derhjemme yderst vigtigt for at dit barn får indarbejdet gode læsevaner til et langt og sjovt skoleliv!

Appen Maneno hjælper børn med at læse

Min gode veninde tippede mig om læseappen Maneno for et halvt års tid siden. Maneno er allerede brugt af 20.000 danske børn og er en app, der gør det sjovt for børn at læse med over 5000 bøger og lydbøger for børn mellem 5-12 år.

Min førnævnte veninde er indskolingslærer og har rigtig gode erfaringer med at bruge Maneno med sine elever og egne børn. Tit er det den bedste anbefaling man kan få, så vi installerede appen samme dag og har siden hen haft månedsabonnement på Maneno. I første omgang prøvede vi 30 dages GRATIS medlemskab, så vores søn kunne teste appen.

For et par uger siden spurgte Maneno, om jeg ville indgå et samarbejde og brede kendskabet til Maneno ud til jer, og jeg kunne ikke forestille mig et bedre match! Vi har flittigt brugt appen i 7-8 måneder og er rigtig glade for den!

Jeg havde aldrig hørt om læseappen før, og selv om jeg har skiftet branche, banker mit hjerte stadig for læsning og høj faglighed i folkeskolen. Og det skal vi forældre hjælpe til med!!

Prøv Maneno 30 dage GRATIS uden binding!

Hvordan fungerer Maneno?

Maneno er bygget op som et bibliotek, hvor barnet sammen med sine forældre finder sit eget læseniveau. Herefter læser barnet for sin drage, som vokser for her gang barnet læser, samtidig med at barnet optjener diamanter, som det kan få forskellige ting (en hund, hjemmesko, kasket og den slags) til sin drage for. Den lille gulerod har gjort underværker herhjemme hos os.

Pludselig sad knægten og læste søndag kl. 8.30 i stedet for at se weekendfjernsyn med sin lillesøster! YES! DET SKETE!

Kort fortalt er Maneno

 • en sjov måde at læse på alene eller sammen med sin familie som supplement til f.eks. bøger og Anders And blade.
 • differentieret læsning på dit barns læseniveau.
 • over 5000 bøger og lydbøger udvalgt af de danske forlag.
 • nem at betjene, bl.a. med et indbygget ur i appen, som tæller, hvor mange minutter dit barn har læst.
 • en nem og hurtig måde at finde nye genre og bøger på.
 • læseglæde og ro sammen med mor og far på en struktureret måde.

Mine bedste råd med Maneno

 • Gør læsning til en hyggestund
 • Lad dit barn “styre” appen og tal om den lille drage. Min søn ELSKER sin drage!
 • Ros dit barn til skyerne! Du får en enestående chance for at se, hvor dit barn er rent fagligt og hvilke emner, dit barn er interesseret i.
 • Udskift ipadtiden med læsetid – herhjemme må man kun bruge ipadden til Maneno!
 • Har I travle dage, kan dit barn kan få læst de ord op, som driller – hvis dit barn bruger Maneno uden en voksen.
 • Lav en “læsekontrakt”. Herhjemme læser vi med Maneno 3-4 dage om ugen.
 • Hold fast i læsningen de aftalte dage. Har I mormor eller moster på besøg, kan dit barn læse tage 15 min. hyggelæsning med dem. Det er et stort hit herhjemme, og vores søn elsker at vise sin drages “klædeskab” og sine optjente diamanter frem!

Prøv Maneno gratis

Du kan prøve Maneno GRATIS i 30 dage – uden nogen form for binding!

Jeg lover dig, at dit barn vil elske den lille drage og “pointsystemet”! Jeg ville aldrig anbefale en app til jeres børn, hvis den ikke virkelig kunne noget særligt!

Og det kan Maneno – og vores lille drage, som forresten hedder “Nuddi” ♥

HAR I SPØRGSMÅL TIL LÆSETRÆNINGEN ELLER APPEN MANENO, SÅ SMID ENDELIG EN KOMMENTAR!

[sc name=”hilsen” ]

Del på

Facebook
Twitter
Pinterest

7 kommentarer til “Et læsemirakel: Maneno læse app for børn”

 1. Pernille Dahl Nielsen

  Tak tak tak❤️ Jeg har længe selv brugt mofibo og lign til mig selv, men har følt der manglede et produkt til de små.
  Vi bor pt i Tyskland pga arbejde, men ved vi skal tilbage til Danmark på et tidspunkt. Så jeg glæder mig virkelig til at prøve dette for at vedligeholde det danske med alle 4 små, og især min søn på 7år- tak????????

  1. Hvor er det godt at høre! Vi er simpelthen så glade for Maneno og har haft abonnement i lang tid. Det er nemlig svært at finde et fagligt og fyldigt produkt, som også taler til ens børn! Jeg kan varmt anbefale Maneno og vil anbefale jer at prøve det GRATIS i 30 dage – helt uden binding. Det var sådan vi kom igang efter min veninde havde anbefales os appen! Held og lykke! Du må endelig skrive, hvis du har spørgsmål til appen undervejs. Så deler jeg glædeligt vores erfaringer med dig! God weekend! /Sabina

 2. Tak for tipset. Ved du om det findes på flere sprog? Vi bor i norge, så det er hovedsageligt norsk mine piger må læse.

  1. Hej Maria. Nej det kan jeg desværre ikke give dig et brugbart svar på! ???? Men prøv at skrive til Maneno! De kan helt sikkert hjælpe dig. God weekend! Kh Sabina

 3. Nicoline havde abonnement på maneno , for at motivere hende, der hvor jeg bliver træt af det, er at det er mega besværligt at afmelde. Det kan de gøre lidt smartere ellers en god app til børn der mangler læseglæde ????

 4. Kan App’en bruges når man er i udlandet?
  Det bedste ville være hvis man kunne sætte den offline så den ikke bruger data når de læser i app’en. Men ellers er netværk en mulighed:-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg på siden
Kvinden bag SabinasVerden

Mit navn er Sabina Haysen, jeg er 40 år, mor til to og tidligere folkeskolelærer.

Jeg er iværksætter, kreativ ildsjæl, contentcreator, influencer og instagram rådgiver.

Jeg har gennem de sidste 8 år eksekveret mere end 500 kreative kampagner og lever i dag bl.a. af at rådgive mine kunder i Instagram på den anden side af bordet.

Sabinasverden har siden 2016 været en af Danmarks største kreative blogs og er i dag udvidet med en webshop med sætterkasser i træ.

Dyk ned i små guides til DIY-projekter, rejser, makeovers og inspiration til alle årets sæsoner.

Lad dig inspirere – gør ideerne til dine egne – lad magien starte.

Mest læste
DIY VIDEOS